Poker

Een van de klassieke gokspellen in de gokwereld is natuurlijk het populaire kaartspel poker. Poker wordt zowel in casino's, als thuis als op het internet ontzettend veel gespeeld. Het principe van poker is vrij simpel. Men strijdt tegen elkaar met 2 kaarten die de speler gesloten krijgt van de dealer. Jij kan, net als je tegenstanders, er voor kiezen om de inzet te houden voor wat het is (check),  te verhogen (raise) en mee te gaan met de verhoging van de hoogste inzet (call). Hierbij geldt dat de speler niet de mogelijkheid heeft om eerdere inzetrondes te annuleren. Het geld dat je inzet ben je kwijt, tenzij je de ronde wint. Hierbij heeft elke speler de mogelijkheid om gedurende de ronde uit te stappen (fold). Om zoveel mogelijk geld te winnen ben je verplicht zoveel mogelijk rondes te winnen. Goede kaarten helpen hierbij, maar hier kun je zelf ook een aandeel in leveren. Spelers hebben namelijk ook de mogelijkheid om te bluffen. Tegenstanders hebben namelijk geen zicht op jouw kaarten. Zij weten dus niet of jij over goede of slechte kaarten beschikt. Wanneer je het spel goed speelt, kun je alsnog de ronde winnen, ongeacht je kaarten. Helaas heeft deze strategie niet altijd resultaat, want het kan zijn dat een tegenstander je niet geloofd en dus mee gaat in jouw verhogingen.

Poker varianten

Er worden over de hele wereld diverse varianten van poker gespeeld. Elke vorm verschilt van mogelijkheden en van winkansen. Van alle varianten zijn 3 de meest populaire. Een van deze populaire varianten is Draw poker. Hierbij ontvang iedere speler 2 dichte kaarten. Gedurende de ronde vordert heeft de speler de mogelijkheid om extra kaarten te vragen of te vervangen door andere kaarten. Na een bepaald aantal rondes dat van te voren is vastgesteld, wordt de winnaar vastgesteld aan de hand van de beste kaarten. Een tweede variant is Stuk Poker. Hierbij ontvangt elke speler 2 open kaarten van de dealer. De speler neemt het hierbij niet op tegen andere tegenstanders, maar tegen de dealer. Er komt vrij weinig techniek kijken bij deze poker variant. Geluk speelt hier een ontzettend grote rol bij. Een derde variant is gemeenschapskaart-poker. Hierbij wordt gespeeld met gemeenschappelijke kaarten.  Afhankelijk van hetgeen wat er van te voren wordt afgesproken wordt er met open of gesloten kaarten gespeeld. Ieder van de spelers mag een kaart gebruiken waarmee gespeeld wordt. Uiteindelijk wint de speler met de beste kaarten.

Poker online spelen

Online poker is al een lange tijd ontzettend populair en daar is een reden voor. Het kent namelijk ontzettend veel voordelen ten opzichte naar offline poker. Een van deze voordelen is dat de activiteit online ontzettend groot is. Een speler kan 24 uur per dag zijn geluk beproeven in een van de vele online poker rooms in een van de vele online poker varianten. Aangezien vele spelers bij het online poker met grote bedragen spelen, kan dit ook uitstekend anoniem. Het online spelen van poker is dus ook volkomen veilig en betrouwbaar. Een derde voordeel is dat men veel gebruik kan maken van bonussen.

Blackjack

Airborne game

Brein Breker

Meme-ory

Reken weg

ABZ