Leerzame games

Leerzame games

Op het internet zijn veel verschillende games te vinden. Deze zijn natuurlijk hartstikke leuk om te spelen, voor zowel jong als oud, maar ze kunnen ook nog eens ontzettend leerzaam zijn. Zo is elk spelletje in principe wel goed voor de oog-hand coördinatie, maar er zijn tevens ook games die zich in het geheel richten op het bijbrengen van algemene kennis aan kinderen. Dit kunnen zowel jonge kinderen zijn als ouderen.

Algemene kennis

Het is belangrijk dat de algemene kennis van kinderen op het juiste niveau wordt gebracht. Leerzame games kunnen hierbij een uitstekend hulpmiddel zijn. Dit komt door het feit dat een kind het hartstikke leuk vinden om een spel te spelen en het vaak dus niet eens door hebben dat ze ook daadwerkelijk iets leren. Zo zijn er bijvoorbeeld veel quiz spelletjes, die redelijk moeilijk zijn maar toch heel leuk zijn. Kinderen proberen namelijk altijd hun best te doen om een leuk spelletje uit te spelen, ook als dit enige hersenkrakerij vergt. Daarnaast onthouden kinderen het vaak beter als ze iets op een leuke manier leren. Dit vormt dan in feite ook meteen en beloning, waardoor het 'leren' des te leuker wordt.

Geconcentreerd leren

Het is algemeen bekend dat kinderen beter leren als ze geconcentreerd zijn en zich niet de hele tijd laten afleiden. Bij het spelen van een spelletje zul je al snel merken dat de kinderen niet afgeleid worden en met volle concentratie het spelletje spelen. Dit bevordert dus het leren, zodra het een leerzame game betreft. De leerzame games kunnen werkelijk over van alles gaan. Zo kan het bijvoorbeeld over geschiedenis, aardrijkskunde of techniek gaan. Het is zeker aan te raden om de kinderen een aantal van deze leerzame spellen te laten spelen. Zowel voor de ontspanning als voor de leerzaamheid.

Artikelen

ABZ

ABZ Game

Een uniek spel is het ABZ spel. ABZ staat voor Abe Droid Zone. Het is een spel waarbij je robots moet vernietigen door erg snel en alert te zijn. Robots zijn fictief en daarom is het spel niet zo gewelddadig. Het gaat er juist om dat je leert op je hoede te zijn en je reactievermogen te trainen. Dit kan in je latere leve

Lees meer...

Airborne game

Airborne game

Op het eerste gezicht lijkt het misschien niet het meest leerzame spel, het is namelijk een tikkeltje gewelddadig. Toch is de Airborne game een uitstekende leerles. Je komt erachter wat je leuk vindt. Vindt je het leuk om je eigen mensen te verdedigen en mee te vechten in het leger? Misschien ben jij dan wel een hel

Lees meer...

Nemo Memory

Poker

Airborne game

ABZ

Brein Breker

Blackjack