Leuke weetje over de hersenen

De hersenen zijn één van de belangrijkste onderdelen van een mensenlichaam. Deze worden dan ook voortdurend op de proef gesteld en aan het werk gezet. Zelfs als je helemaal niets doet, zijn je hersenen nog aan het werk. Ook in je slaap werken deze nog op volle toeren door, denk maar eens aan al die dromen die je 's nachts hebt. Het is belangrijk dat je je hersenen in optimale staat houdt, aangezien je deze hard nodig hebt. De hersenen hebben echter een aantal vreemde kenmerken die nog relatief onbekend zijn bij het grote publiek. Hieronder staan een aantal van deze leuke hersenweetjes opgesomd.

Voordelen van meditatie voor het brein

Meditatie heeft daadwerkelijk een positieve invloed op het brein. Zo is onderzocht dat als je ongeveer 30 minuten per dag mediteert, je minder stressgevoelig bent en tevens het geheugen verbetert. Daarnaast ben je ook nog eens in staat om beter te leren en ben je minder angstig.

50 plussers hebben meer moeite met onthouden

Zodra je boven de 50 jaar oud bent, wordt het een stuk lastiger om diverse objecten bij de naam te benoemen. Zeker als dit snel moet gebeuren. Dit is dus ook de reden waarom je veel aan hersenkrakers moet doen, zodat je je brein nog fit houdt.

Vrouwen zien of een man vreemdgaat

Uit onderzoek is gebleken dat een vrouw aan een foto van een vreemde man kan zien of deze vreemdgaat of niet. Dit komt waarschijnlijk door het feit dat vrouwen goed zijn in het herkennen van visuele factoren (bron: Lovegids).

Kom de koude dagen door met nostalgie

Als het echt koud is, is het vaak lastig om op de één of andere manier weer warm wordt. Er is echter gebleken dat men het warm krijgt zodra deze oude herinneringen ophaalt. Hier krijgt de persoon in kwestie letterlijk warme gevoelens van, waardoor de tolerantie ten opzichte van de kou wordt vergroot.

Meme-ory

Reken weg

Poker

Nemo Memory

ABZ

Brein Breker